Previous Page  40 / 130 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 130 Next Page
Page Background

39

GAZDINKA

N57

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

210 x 145 mm

32

SK

20

OB06

1,98 €

20.

F

PONDELOK

UTOROK

STREDA

ŠTVRTOK

PIATOK

SOBOTA

NEDEĽA

23

22

21

20

19

18

17

Želmíra

Júlia

Juliana, Juliána

Zina

Bernard

Bernarda

Gertrúda

Viola

Gizela

BÝK

20.4. 20.5.

150

MIN

MÁJ

2021

Bôčiková roláda

ORAVA

1kg chudšiehobravčovéhobôčikabezkostí,25g rýchlosoli,mletá červenápaprika,mleté

čiernekorenie

Zbôčika odrežeme kožu a ak treba, aj časť slaniny. Bôčik jemne naklepeme, posypeme

rýchlosoľou, pevne zvinieme, previažeme kuchynskou niťou a na 24 hodín odložíme do

chladničky. Odležanú roládu dáme do obalu na tlačenku alebo úzkeho mikroténového

vrecka,pevne zaviažeme adáme variť.Miernym varom varímedvehodiny.Vychladnutú

roládu posypememletou červenou paprikou amletým čiernym korením. Pred podáva-

nímpokrájamena tenšiekolieska.Podávame schlebomavhodnouprílohou (chren,hor-

čica,čerstvázelenina,čalamáda...).

21.

@

PONDELOK

UTOROK

STREDA

ŠTVRTOK

PIATOK

SOBOTA

NEDEĽA

30

29

28

27

26

25

24

Ferdinand

Vilma

Viliam

Iveta

Dušan

Urban

Vanesa,Vanessa

Ela

Ella

BLÍŽENCI

21.5. 20.6.

MÁJ

2021

90

MIN

1 kg hovädzieho mäsa na guľáš, 2 väčšie cibule, 3 lyžice masti, 2 strúčiky cesnaku, soľ,

mleté čierne korenie,1 lyžicamletej červenejpapriky,4 lyžice scedeného leča,2 lyžicepa-

radajkového pretlaku, 2 dl červeného vína, 2 čili papričky, 450 g sterilizovanej červenej

fazule,petržlenovávňaťalebo tymian

Hovädziemäsopokrájamenakocky.Vhrnci rozpálimemasť,pridámeočistenú,nadrobnopo-

krájanúcibuľuazastálehomiešaniaopražíme.Pridámemäso,očistený,pokrájanýcesnakaza

stálehomiešaniaopražímedohneda.Posypememletoučervenoupaprikou,osolíme,premie-

šame adusíme vo vlastnej šťave, kým sanezačnemäsopripaľovať.Potompridáme lečo,pa-

radajkovýpretlak,podlejemevínom,podľapotreby trochouvodyadusíme takmerdomäkka.

Počas dusenia častomiešame apodľa potreby podlievame teplou vodou. Pridáme čili pap-

ričky audusíme domäkka. Fazuľu aj so šťavou vylejeme do guľášu, premiešame anecháme

prehriať.Predpodávanímposypemepokrájanoupetržlenovouvňaťoualebo tymianom.

Fazuľovýguľáš

NOVOHRAD

KUCHÁRKA

S09

, str. 48

SLOVENSKÁ KUCHYŇA

S12

, str. 49

FIT RECEPTY

S10

, str. 48

MÚČNIKY

S11

, str. 49

VARÍME V ZNAMENÍ MESIACA

S24

, str. 55

2021

SLOVENSKÁ

kuchyňa

2021

έʶȽȨȰɴ

M

6 129ë0, 0$ä.57$0, %(= 9ëÿ,7,(.

Varíme v znamení

MESIACA

2021

Ako sa starat’ o svoje zdravie v súlade s fázami Mesiaca

2021

recepty

^

^

2021

Fi

t

^

^

...spolu za zdravsím zivotom