Previous Page  3 / 92 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 3 / 92 Next Page
Page Background

Dobrodružstvo sa často spája s oblasťou rovníkovej Afriky. Rozľahlé plantáže

Afriky, Južnej Ameriky či južnej Ázie to je počiatok zrodu kakaového zrna, ktoré

sa v tajomnom procese mení na lahodné čokoládky, na ktoré sa môžu tešiť naše

chuťové poháriky. Prinášame tieto ešte stále od našej civilizácie odľahlé zákutia

sveta pri hľadaní výnimočných kombinácií Criolo, zaujímavých chutí Trinitario

alebo všetkým známe chute populárnej sady Forestero. Všetky čokoládové

lahôdky pochádzajú z nenápadných plodov kakaovníka (Theobroma cacao),

ktoré vo svojom vnútri ukrývajú okolo 40 bielych zŕn. Zrná sa ziskávajú z vnútra

plodu a rozkladajú sa na slnku, aby sfermentovali a uschli. Po uschnutí „bronzové

zlato” je pripravené na vyslanie a môže sa z nich začať príprava čokoládových

dokonalostí. Potom najznámejší čokoládovníci očistia zrná, upražia ich, aby

získali nezabudnuteľnú arómu, následne na to ich pomelú a miešajú za vysokej

teploty, až sa masa stane hodvábne hladká. Potom vystačí pridať pre chuť

cukor alebo vanilku. Celá masa musí prejsť teplotnou procedúrou a na svete

je v ústach rozplývajúca sa rozkoš! Dotyk, vôňa, chuť... emócie, ktoré nás

dennodenne sprevádzajú, a s ktorými sa s Vami chceme podeliť.