Dobrodružstvo sa často spája s oblasťou rovníkovej Afriky. Rozľahlé plantáže
Afriky, Južnej Ameriky či južnej Ázie to je počiatok zrodu kakaového zrna, ktoré
sa v tajomnom procese mení na lahodné čokoládky, na ktoré sa môžu tešiť naše
chuťové poháriky. Prinášame tieto ešte stále od našej civilizácie odľahlé zákutia
sveta pri hľadaní výnimočných kombinácií Criolo, zaujímavých chutí Trinitario
alebo všetkým známe chute populárnej sady Forestero. Všetky čokoládové
lahôdky pochádzajú z nenápadných plodov kakaovníka (Theobroma cacao),
ktoré vo svojom vnútri ukrývajú okolo 40 bielych zŕn. Zrná sa ziskávajú z vnútra
plodu a rozkladajú sa na slnku, aby sfermentovali a uschli. Po uschnutí „bronzové
zlato” je pripravené na vyslanie a môže sa z nich začať príprava čokoládových
dokonalostí. Potom najznámejší čokoládovníci očistia zrná, upražia ich, aby
získali nezabudnuteľnú arómu, následne na to ich pomelú a miešajú za vysokej
teploty, až sa masa stane hodvábne hladká. Potom vystačí pridať pre chuť
cukor alebo vanilku. Celá masa musí prejsť teplotnou procedúrou a na svete
je v ústach rozplývajúca sa rozkoš! Dotyk, vôňa, chuť... emócie, ktoré nás
dennodenne sprevádzajú, a s ktorými sa s Vami chceme podeliť.