Čokoládové a pralinkové sety
Dobrodružstvo sa často spája s oblasťou rovníkovej Afriky. Rozľahlé plantáže Afriky, Južnej Ameriky či južnej Ázie to je počiatok zrodu kakaového zrna, ktoré sa v tajomnom procese mení na lahodné čokoládky, na ktoré sa môžu tešiť naše chuťové poháriky. Prinášame tieto ešte stále od našej civilizácie odľahlé zákutia sveta pri hľadaní výnimočných kombinácií Criolo, zaujímavých chutí Trinitario alebo všetkým známe chute populárnej sady Forestero. Všetky čokoládové lahôdky pochádzajú z nenápadných plodov kakaovníka (Theobroma cacao), ktoré vo svojom vnútri ukrývajú okolo 40 bielych zŕn. Zrná sa ziskávajú z vnútra plodu a rozkladajú sa na slnku, aby sfermentovali a uschli. Po uschnutí „bronzové zlato” je pripravené na vyslanie a môže sa z nich začať príprava čokoládových dokonalostí. Potom najznámejší čokoládovníci očistia zrná, upražia ich, aby získali nezabudnuteľnú arómu, následne na to ich pomelú a miešajú za vysokej teploty, až sa masa stane hodvábne hladká. Potom vystačí pridať pre chuť cukor alebo vanilku. Celá masa musí prejsť teplotnou procedúrou a na svete je v ústach rozplývajúca sa rozkoš! Dotyk, vôňa, chuť... emócie, ktoré nás dennodenne sprevádzajú, a s ktorými sa s Vami chceme podeliť.