49
MÚČNIKY
S11
230 x 140 mm
29
SK
20
SLOVENSKÁ KUCHYŇA
S12
230 x 140 mm
28
SK
20
2,45 €
2,30 €
2021
účniky
M
S NOVÝMI MAŠKRTAMI BEZ VÝČITIEK
2021
SLOVENSKÁ
kuchyňa
2021
@
PONDELOK
UTOROK
STREDA
ŠTVRTOK
PIATOK
SOBOTA
NEDEĽA
Jún
25. týždeň
RAK 21.6.–22.7.
•
ua
Ladislav
Ladislava
Adriana
Adriána
Tadeáš
Olívia
Ján
Nino
Sidónia
Paulína,Paula
Pavla,Zaira
Alojz
Lejla
27
26
25
24
23
22
21
Nepečené ríbezľové rezy
Cesto:
7 vajec,7 lyžíc kryštálovéhocukru,7 lyžícpolohrbejmúky,
1
/
2
balíkapráškudopečiva
Tvarohovopudingovánáplň:
1lmlieka,100g kukuričného škrobu,3 lyžice kryštálovéhocukru,
1balík vanilkovéhocukru,2 žĺtka,500g jemného tvarohu,60gmasla
Smotanovo tvarohová náplň:
250 ml šľahačkovej smotany, 250 g jemného tvarohu, 1 ks
vanilkovéhocukru,1 lyžicapráškovéhocukru;
Dokončenie:
500gčervených ríbezlí
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, zľahka k nim primiešame preosiatumúku s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 190°C cca 30minút.Korpus nechá-
me vychladnúť.
Pudingovo tvarohová náplň:
Z mlieka, žĺtkov, cukru, škrobu alebo zlatého klasu
uvaríme hustý puding.Ešte do horúceho primiešamemaslo, po jeho roztopení jemný
tvaroh.Dotep-
lej hmoty vmiešame umyté, odstopkované, vysušené ríbezle, zľahka premiešame a hmotu rozotrieme
na korpus a necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šlahačkovú smotanu s cukrom vyšľaháme do
tuha, zľahka knejprimiešame tvaroh a rozotriemena vychladenúpudingovúnáplň.Necháme stuhnúť.
začiatok leta
*
23.
UTOROK
STREDA
ŠTVRTOK
PIATOK
SOBOTA
NEDEĽA
PONDELOK
Rybie karbonátky
500 g bielej ryby, 4 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 30 g údenej slaniny, petržlenová vňať, 1 vajce, olej, 1 rožok z predošlého dňa,
soľ,mletébiele korenie, koreniena ryby,uvarená ryža, červená repa
Rybu uvarenú vosolenej vode vyberieme a necháme vychladnúť.Kúsky rožka namočímedo studenej vody.Vpanvici na
olejiorestujemenadrobnopokrájanú slaninu spolu snakrájanou šalotkou scesnakom.Vychladnutú rybunadrobnopokrá-
jame.Pridáme vajce,nasekanúpetržlenovú vňať,orestovanú cibuľu s cesnakom a slaninou a vyžmýkaný rožok.Posolíme,
ochutíme mletým korením, korením na ryby a premiešame. Odložíme na 20 minút do chladu. Z masy tvarujeme malé
karbonátky, ktoréopečieme vpanvicina rozpálenomoleji zoboch strán.Podávame s ryžouochutenou červenou repou.
Jún 2021
Blíženci 21.5.–20.6.
13
12
11
10 9 8 7
Anton
Zlatko
Dobroslava
Margaréta
Gréta
Stanislava
Medard
Róbert