Previous Page  50 / 130 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 50 / 130 Next Page
Page Background

49

MÚČNIKY

S11

230 x 140 mm

29

SK

20

SLOVENSKÁ KUCHYŇA

S12

230 x 140 mm

28

SK

20

2,45 €

2,30 €

2021

účniky

M

S NOVÝMI MAŠKRTAMI BEZ VÝČITIEK

2021

SLOVENSKÁ

kuchyňa

2021

@

PONDELOK

UTOROK

STREDA

ŠTVRTOK

PIATOK

SOBOTA

NEDEĽA

Jún

25. týždeň

RAK 21.6.–22.7.

ua

Ladislav

Ladislava

Adriana

Adriána

Tadeáš

Olívia

Ján

Nino

Sidónia

Paulína,Paula

Pavla,Zaira

Alojz

Lejla

27

26

25

24

23

22

21

Nepečené ríbezľové rezy

Cesto:

7 vajec,7 lyžíc kryštálovéhocukru,7 lyžícpolohrbejmúky,

1

/

2

balíkapráškudopečiva

Tvarohovopudingovánáplň:

1lmlieka,100g kukuričného škrobu,3 lyžice kryštálovéhocukru,

1balík vanilkovéhocukru,2 žĺtka,500g jemného tvarohu,60gmasla

Smotanovo tvarohová náplň:

250 ml šľahačkovej smotany, 250 g jemného tvarohu, 1 ks

vanilkovéhocukru,1 lyžicapráškovéhocukru;

Dokončenie:

500gčervených ríbezlí

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, zľahka k nim primiešame preosiatumúku s práškom do pečiva.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 190°C cca 30minút.Korpus nechá-

me vychladnúť.

Pudingovo tvarohová náplň:

Z mlieka, žĺtkov, cukru, škrobu alebo zlatého klasu

uvaríme hustý puding.Ešte do horúceho primiešamemaslo, po jeho roztopení jemný

tvaroh.Do

tep-

lej hmoty vmiešame umyté, odstopkované, vysušené ríbezle, zľahka premiešame a hmotu rozotrieme

na korpus a necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Šlahačkovú smotanu s cukrom vyšľaháme do

tuha, zľahka knejprimiešame tvaroh a rozotriemena vychladenúpudingovúnáplň.Necháme stuhnúť.

začiatok leta

*

23.

UTOROK

STREDA

ŠTVRTOK

PIATOK

SOBOTA

NEDEĽA

PONDELOK

Rybie karbonátky

500 g bielej ryby, 4 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 30 g údenej slaniny, petržlenová vňať, 1 vajce, olej, 1 rožok z predošlého dňa,

soľ,mletébiele korenie, koreniena ryby,uvarená ryža, červená repa

Rybu uvarenú vosolenej vode vyberieme a necháme vychladnúť.Kúsky rožka namočímedo studenej vody.Vpanvici na

olejiorestujemenadrobnopokrájanú slaninu spolu snakrájanou šalotkou scesnakom.Vychladnutú rybunadrobnopokrá-

jame.Pridáme vajce,nasekanúpetržlenovú vňať,orestovanú cibuľu s cesnakom a slaninou a vyžmýkaný rožok.Posolíme,

ochutíme mletým korením, korením na ryby a premiešame. Odložíme na 20 minút do chladu. Z masy tvarujeme malé

karbonátky, ktoréopečieme vpanvicina rozpálenomoleji zoboch strán.Podávame s ryžouochutenou červenou repou.

Jún 2021

Blíženci 21.5.–20.6.

13

12

11

10 9 8 7

Anton

Zlatko

Dobroslava

Margaréta

Gréta

Stanislava

Medard

Róbert